Ferrari rijdt aan 180 km/u langs N49 in Damme: boete van 4.000 euro

De zaak werd eerder al uitgesteld om alsnog te achterhalen wie reed. © Ferrari
Redactie KW

De zaakvoerder van een Gents consultancybedrijf kreeg maandagmorgen een boete van 4.000 euro omdat hij niet kon zeggen wie er een snelheidsovertreding met de Ferrari van het bedrijf maakte. “Die wagen wordt door consultants én klanten gebruikt”, klinkt het.

De Ferrari werd in februari vorig jaar geflitst langs de N49 in Damme aan een gecorrigeerde snelheid van 180 kilometer per uur. Het dubbele van de toegelaten snelheidslimiet van 90 kilometer per uur. Omdat de wagen ingeschreven staat op naam van een Gents consultancybedrijf, werd de eigenaar gevraagd wie er op dat moment mee reed. Daar kwam geen antwoord op en dus moest de zaakvoerder zich in de Brugse politierechtbank verantwoorden.

De zaak werd eerder al uitgesteld om alsnog te achterhalen wie reed, maar maandagmorgen bleek dat niet gelukt. “Die wagen wordt zowel aan consultants als klanten uitgeleend”, aldus zijn advocaat. “Maar wie er op dat moment precies reed, is ook voor ons onduidelijk. Niemand bood zich aan. Daarom neemt de zaakvoerder de overtreding op zich.”

De politierechter stelde zich toch vragen bij die uitleg. “Het lijkt me niet bepaald een wagen om zomaar aan iedereen uit te lenen”, zei hij. Hij veroordeelde de zaakvoerder uiteindelijk tot een boete van 4.000 euro.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier