Extra studie moet duidelijkheid brengen over het verkeer op de Torhoutse Markt

09/03/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 08/03/18 om 10:58

Waar enkele weken geleden de plannen voor de stadskernvernieuwing definitieve vorm leken te krijgen en het invoeren van eenrichtingsverkeer op de Markt een quasi zekerheid was, heeft het behoudsgezinde onder druk van de middenstand weer terrein gewonnen. In die mate zelfs dat het stadsbestuur zopas beslist heeft om een extra studie te bestellen die de impact van eenrichtingsverkeer op de mobiliteit objectief moet duidelijk maken. Zoals voorzien tegen de Batjes in juni landen met de stadskernvernieuwing? Vergeet het maar!

Dat nogal wat handelaars in de stadskern bang zijn dat een te doorgedreven vernieuwing hun zakencijfer zal doen dalen, is menselijk. En dat de meeste winkeliers en horeca-uitbaters pleiten voor het behoud van het aantal parkeerplaatsen en de best mogelijke bereikbaarheid van hun zaak met de auto mag geen verrassing heten. En dus hebben de Raad voor Lokale Economie, het samenwerkingsverband Torhout Handelt, Unizo en Horeca Torhout de handen in elkaar geslagen om het stadsbestuur een advies van enkele bladzijden over te maken over de stadskernvernieuwing. Met hier en daar wat nuances, maar sowieso twee grote aanbevelingen: blijf op de Markt autoverkeer in beide richtingen toelaten en verminder het aantal parkeerplaatsen niet.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!