Exclusieve wagens kijken in Roeselare

Stijn Remaut en Bjorn Grymonprez organiseren het SHIFT-event. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Op zondag 29 april organiseren Stijn Remaut (24) en Bjorn Grymonprez (30) de tweede editie van SHIFT-event. Een toertocht met uitsluitend exclusieve wagens die dit jaar de prachtige streek rond de Vlaamse Ardennen aandoet.

“Vorig jaar gingen we op pad met zo’n 25 deelnemers”, vertelt Stijn, die al jarenlang gepassioneerd is door exclusieve auto’s en sportwagens. “We hebben een inschrijvingsstop ingelast bij 30 gegadigden want we willen het bewust kleinschalig houden. Op die manier kunnen de chauffeurs elkaar echt beter leren kennen en groeit er een vriendschapsband. Tijdens een massa-event is daar veel minder ruimte voor.” De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 30/35 jaar. “Er rijden enkele Ferrari’s en Lamborghini’s mee maar ook de Mercedes GLC-klasse en BMW X5-modellen zijn ruim vertegenwoordigd. Het blijft natuurlijk een dure hobby”, geeft Stijn toe. “Zelf ben ik nog niet in het bezit van zo’n juweeltje, maar ik hoop er binnen enkele jaren eentje te kunnen aanschaffen. Vroeger ben ik vaak mee geweest op rondritten. Dat is ook de reden waarom ik mijn schouders onder deze organisatie heb gezet.”

Programma

“We verzamelen tussen 9 en 10.30 uur aan het Mercure Hotel voor een heerlijk ontbijtbuffet”, legt Stijn verder uit. “Rond 11 uur gaat onze eigenlijke rondrit van start. De gps stuurt ons richting Oudenaarde. ‘s Middags wordt een tapas-lunch aangeboden en ook in de namiddag is nog een tussenstop met een drankje en een babbel voorzien”, vertelt Stijn. De deelnameprijs van dit initiatief bedraagt 125 euro. Je kan enkel inschrijven via shift-events@outlook.be. Geïnteresseerden die volgend jaar willen deelnemen houden die pagina best goed in de gaten.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier