"Enkel nieuwe wegen en riolering in Bellegembos als merendeel bewoners akkoord gaat"

22/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 20/12/17 om 14:03

Krijgt Bellegembos in 2018 een riolering en nieuwe wegen? Een projectleider van stad Kortrijk bezoekt alle bewoners met een voorstel, waarin ook de heraanleg van de wegen is opgenomen. "De werken zullen enkel uitgevoerd worden als een meerderheid van de bewoners toezegt", stelt schepen Axel Weydts. De bewoners die al bezoek kregen zwaaien intussen met een gepeperde rekening. "We willen zeker een deel betalen, maar niet alles."

Bellegembos, het zou een van de meest idyllische plekken van Groot-Kortrijk moeten zijn om te wonen. Maar dat is het niet: er is nog altijd geen riolering en de wegen zijn in erbarmelijke staat. Vooral dat eerste is vandaag ongelooflijk. "De verkaveling dateert van de jaren vijftig", is de uitleg van verschillende bewoners van Bellegembos. "Het bos was eigendom van baron de Crombrugghe de Looringhe. Toen waren er blijkbaar nog geen infrastructuurwerken nodig om een vergunning voor een verkaveling te krijgen. Zo kwam het dat hier eerst enkel een aardeweg was."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!