"Elke 4 seconden passeert een voertuig op de Moeskroenstraat door Rekkem-Centrum"

09/03/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 08/03/18 om 13:58

Voor de vijfde keer organiseerde Beweging.net een verkeerstelling op de N366. Aan de Barthelschool namen vijftien vrijwilligers de drukke verkeersstroom die dagelijks door het centrum trekt onder de loep. In een tijdspanne van 12 uur werden 10.400 voertuigen geteld. Dat is gemiddeld één beweging om de vier seconden.

"Het is ondertussen de vijfde keer dat we een telling van het aantal voertuigen in onze gemeente houden", zegt Frans Vander Beken van Beweging.net. De vorige keer, in 2012, telden we de verkeersbewegingen aan de Croisée. De keer daarvoor, in 2005, was het op de hoek met de Lauwestraat. Ditmaal hebben we het vergrootglas gezet op het verkeer aan school Barthel. De resultaten roepen andermaal vele vraagtekens op. Het goede nieuws is dat we 1.300 voertuigen minder telden dan bij vorige tellingen. Dat kan verklaard worden door onze opstelling aan de school. De resultaten van 2005 bevatten ook ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!