Einde werken aan Pottelberg nu écht in zicht: open op 26 oktober

11/10/18 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:39

De stad pakte samen met het Agentschap Wegen & Verkeer de verkeerssituatie en veiligheid van de schoolomgeving Pottelberg aan. De werken zijn zo goed als klaar. Op vrijdag 26 oktober kan de Pottelberg opnieuw open voor alle verkeer.

Einde werken aan Pottelberg nu écht in zicht: open op 26 oktober

Er is licht aan het eind van de tunnel: de Pottelberg wordt binnen twee weken opnieuw opengesteld voor het verkeer. © TVK

Het voorbije jaar waren er wegenwerken op de Pottelberg. De schoolomgeving werd volledig vernieuwd en beveiligd. De werken waren zeer ingrijpend en brachten veel verkeershinder met zich mee. De werken waren echter noodzakelijk. "Veilige schoolomgevingen zijn een echt prioritair", stelt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (SP.A). "We dwingen de zone 30 nu af met infrastructurele maatregelen (smallere rijstroken, groenzones, fietssuggestiestroken of fietspaden) en de schoolingang werd geaccentueerd.

De werken op de Pottelberg zijn bijna klaar. Op vrijdag 26 oktober stellen we de volledige Pottelberg terug open voor het verkeer. De aannemer voert in de weken erna wel nog een aantal kleinere werken uit: keldergaten afwerken, blindengeleiding aanleggen, aanpassingen uitvoeren voor personen met een handicap en de groenaanleg. Deze werken zorgen gelukkig niet voor verkeershinder. "De voorbije 14 maanden waren lastig in het bijzonder voor de bewoners en handelaars uit de werfzone. Het stadsbestuur wil hen dan ook oprecht bedanken voor alle begrip en geduld."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!