E17 krijgt ‘normale’ snelweg ter hoogte van verdwenen douanecomplex in Rekkem

Het douanecomplex in Rekkem ging eerder al tegen de vlakte. © GF
Redactie KW

Vanaf maandag 18 mei starten werken voor het herinrichten van de E17 ter hoogte van het vroegere douanecomplex in Rekkem.

Met de werken wordt het huidige profiel van de E17 komende van Kortrijk – twee rijstroken en een pechstrook – doorgetrokken tot aan de Franse grens en dit over een afstand van 350 meter. De huidige situatie met meerdere rijstroken verdwijnt.

Tijdens de volledige duur van de werken wordt, net zoals bij de afbraakwerken van de oude douanegebouwen vorig jaar, de E17 volledig afgesloten in beide rijrichtingen. Alle verkeer wordt in beide rijrichtingen omgeleid via de ventweg van de parkings van het douanecomplex. Er zal een snelheidsbeperking gelden van 50 km per uur. De verwachte verkeershinder is vrij beperkt.

Geen fysische grens meer

Na de werken zal de huidige snelheidsbeperking van 70 km per uur weggewerkt zijn en zal over de volledige lengte 120 km per uur gereden mogen worden. Ter hoogte van het vroegere douanecomplex zal niet langer een fysische grens te zien zijn.

De herinrichting van de overblijvende ruimte en de eventuele nieuwe bestemming ervan, zal deel uit maken van een later project.

Het einde van de werken is voorzien tegen zondag 7 juni, maar asfalteringswerken zijn weersgevoelig waardoor slecht weer de einddatum van de werken kan doen verschuiven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier