Dorpskernvernieuwing in Zillebeke begint midden november

De realisatie van de dorpskernvernieuwing zal tussen anderhalf en twee jaar duren. © (Foto EG)
Redactie KW

Half november beginnen de werken in Zillebeke. Dit zal gebeuren in vijf fases. Als het weer meezit, zullen de werken ten vroegste over anderhalf jaar klaar zijn.

De infovergadering waarin duidelijkheid werd verschaft omtrent de planning van de dorpskernvernieuwing werd druk bijgewoond. In een eerste fase wordt de bufferzone voor waterbeheersing aan OC in ‘t Riet aangelegd. Die werken starten half november en duren tot eind december.

In een tweede fase worden de Blauwepoortstraat vanaf de Perseweide en de Wervikstraat tot aan de Zandvoordestraat aangepakt. Die werken beginnen in januari 2018 en duren tot eind april volgend jaar. Tussen mei en september 2018 zijn de Pastoriestraat en Zillebeke Dorp tot voor de vrije school in de Maaldestedestraat aan de beurt. Nadien wordt een drietal maanden gewerkt aan de schoolomgeving. In een slotfase worden de Zandvoordestraat en de Wervikstraat tot aan de Spoorwegbeek aangepakt. Tijdens de werken worden heel wat omleidingen voorzien. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich best inschrijven voor de nieuwsbrief via www.ieper.be/nieuwsbrieven. Via de technische dienst kan men ook terecht met vragen en problemen tijdens de werken.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier