“Doorgang naar Wervik onmogelijk, omwonenden niet geïnformeerd”

Wegens wegen- en rioleringswerken is de drukke Wervikstraat in Geluwe momenteel ter hoogte van de wijk Witte Poort tijdelijk afgesloten voor het doorgaand verkeer. © MVW
Redactie KW

Wegens wegen- en rioleringswerken is de drukke Wervikstraat momenteel ter hoogte van de wijk Witte Poort tijdelijk afgesloten voor het doorgaand verkeer. Gemeenteraadslid Tom Durnez (CD&V) kwam tussen over de volgens hem gebrekkige communicatie naar de omwonenden toe.

Tom Durnez (CD&V) pleit voor het plaatsen van grote waarschuwingsborden op de invalswegen met daarop de duidelijke boodschap: ‘doorgang naar Wervik onmogelijk’.

Zaterdag vinden de Gapersfeesten plaats en er is alvast goed nieuws. Aannemer Construct Cnockaert gaat de rijbaan tegen het weekend op minstens één rijstrook vrijmaken, vermoedelijk met tijdelijke steenslag. Tegen eind volgende week zullen beide rijvakken gegoten zijn met snel hardend beton.

“De stad bezorgde enkele weken geleden de inwoners van de wijk en dus de werfzone een brief met info en timing”, aldus schepen van Mobiliteit Sanne Vantomme (N-VA). “Toegegeven, de bewoners van de Wervikstraat kregen die brief niet.”

Dat viel bij uitbater Pieter Verbrugghe van eetcafé ‘t Smiske duidelijk niet in goede aarde. Hij publiceerde op Facebook een ‘Open boodschap aan de stad Wervik’. Komend weekend tijdens de Gapersfeesten zal zijn café dankzij de medewerking van de aannemer vanuit de richting Wervik wel bereikbaar zijn. De dorpskom is verkeersvrij.

Signalisatie in orde

“Ik ben ter plaatse geweest en de signalisatie blijkt perfect in orde”, aldus schepen Vantomme. “Sommige bestuurders rijden zich vast omdat ze de signalisatie niet volgen. De signalisatie wordt trouwens op ieder kruispunt herhaald.”

Dat de bewoners van de Wervikstraat geen brief kregen, is wel een minpunt. “Misschien moeten we in de toekomst in het bestek een boetenclausule opnemen in geval een aannemer zich niet houdt aan de afspraken”, zegt de schepen.

Dat de communicatie beter kan, is een feit. Ook al is er momenteel in het stadhuis geen communicatieambtenaar meer. Het nieuws over de werken stond vorige vrijdag op de Facebookpagina van de stad. “Vrijdag verwittigen om maandag te starten, is veel te laar”, aldus Tom Durnez die op het einde van zijn betoog zeer hard uithaalde naar de bevoegde schepen.

“U gaat de Wervikse geschiedenisboeken in als de schepen van Mobiliteit die in zes jaar tijd zo goed als niets heeft verwezenlijkt”, gaf hij Sanne Vantomme een ferme sneer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier