'Dodenweg' in Ichtegem krijgt trajectcontrole

25/01/18 om 16:01 - Bijgewerkt om 16:00

Het Vlaams gewest start nog deze week met het plaatsen van een trajectcontrolesysteem langs de Oostendesteenweg. Niets te vroeg. In 7 jaar tijd vielen er acht verkeersdoden. "We zijn al jaren vragende partij voor ingrepen", zegt burgemeester Karl Bonny (CD&V).

Vlaanderen krijgt in 2018 dubbel zo veel trajectcontroles, van 31 locaties naar 68 locaties. Ook de Oostendesteenweg in Eernegem staat op de agenda van de Vlaamse overheid. Tot opluchting van burgemeester Karl Bonny (CD&V). "Dit nieuws valt eigenlijk wat uit de lucht, maar we zijn heel tevreden. Locaties uitstippelen voor trajectcontroles is niet zo evident. Je moet een recht stuk hebben, zonder veel zijstraten. Het Vlaams gewest oordeelde dat de Oostendesteenweg in aanmerking kwam. Terecht. We zijn al jaren vragende partij om maatregelen te nemen, wegens de vele ongevallen op deze gewestweg. Dus we zijn dankbaar voor dit geschenk van minister van Mobiliteit Ben Weyts", zegt Bonny. De afgelopen ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!