Directie luchthaven Oostende-Brugge tevreden met soepelere regeling nachtvluchten

25/01/19 om 07:00 - Bijgewerkt op 24/01/19 om 17:16

Met de nieuwe milieuvergunning die Vlaams minister Joke Schauvliege vorige week toekende, kan de luchthaven weer voluit mikken op groei. De soepelere regeling voor luidruchtige nachtvluchten, die de Raad van State in november vernietigde op vraag van actiegroep WILOO, is nu weer van kracht. "De kans is heel groot dat we opnieuw een procedure starten", geeft Jacques Denecker van WILOO zich niet gewonnen.

De luchthaven vroeg en kreeg in 2015 een versoepeling van de bestaande milieuvergunning 2004-2024. Van de 1.080 toegelaten nachtbewegingen per jaar met een geluidscoëfficiënt QC 12 mochten er 180 een QC 26 hebben en dus meer lawaai maken. Volgens de actiegroep WILOO is QC 12 vergelijkbaar met iemand die op een meter afstand in de slaapkamer komt praten of een stofzuiger op de laagste stand, terwijl QC 26 het geluid is van een stofzuiger op de hoogste stand. De actiegroep voerde een jarenlange procedure tegen de versoepeling en kreeg in november vorig jaar uiteindelijk gelijk van de Raad van State. De milieuvergunning werd vernietigd en de luchthaven viel terug op de oude regeling. "Een ramp", vond luchthavenbaas Marcel Buelens toen in onze krant. Hij noemde WILOO een 'club van ouwe venten': "Die schlemielen maken de Oostendse economie kapot", haalde hij uit.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!