Deze zomer meer toeristentreinen naar De Panne

Redactie KW

Van zaterdag 27 juni tot en met maandag 31 augustus zal de NMBS per dag twee extra toeristentreinen uit Brussel en Gent inzetten naar De Panne. Dat vernam federaal parlementslid Ann Vanheste (SP.A) van mobiliteitsminister Jacqueline Galant.

Ann Vanheste wees er in haar vraag aan de minister nog eens op dat er sinds het invoeren van het nieuw vervoersplan van de NMBS in december jl. een verminderde capaciteit is naar De Panne : minder treinen en ook minder plaats op de trein. “We hadden het in De Panne al moeilijk om de vele auto’s te verwerken en werkten aan alternatieven. Daarom wordt er onder andere door Plopsaland een voordelig combi-treinticket ondersteund. Al onze inspanningen zullen voor niets zijn als de bezoekers niet meer kunnen rekenen op een comfortabele treinrit en nog meer de auto nemen. Een combinatie met het openbaar vervoer is absoluut noodzakelijk om de vele bezoekers te kunnen verwelkomen.” Ze vroeg aan de minister dan ook of de bestaande capaciteit niet kan worden uitgebreid tijdens de schoolvakanties.

350 extra zitplaatsen op weekdagen

Voor de grote vakantie had de minister alvast goed nieuws,want dan worden er elke dag twee extra toeristentreinen ingelegd. “Deze treinen zullen rijden voor en na de treinen die in het verleden als het drukst bezet werden aangeduid werden tijdens het zomerseizoen. Vorig jaar was er tijdens de week slechts één toeristentrein die vanuit Charleroi via Kortrijk en Lichtervelde naar De Panne reed. In het weekend was er één toeristentrein vanuit Brussel. ‘s Avonds keerden beide terug. Het extra aanbod vanuit Brussel en Gent wordt nu dus verdubbeld. Het totale aanbod aan zitplaatsen tussen 9.08 uur en 11.08 uur wordt hierdoor tijdens de week met zelfs 350 zitplaatsen verhoogd in vergelijking met vorig jaar. Tijdens het weekend blijft het aanbod gelijk.”

De NMBS bekijkt daarenboven eventuele noodzakelijke versterkingen van andere treinen.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier