Deel van de Seulestraat afgesloten wegens slechte staat, herstel start op 26 september

In de Seulestraat is een rijvak afgezet voor alle verkeer. © EF
Redactie KW

In de Seulestraat ter hoogte van het kruispunt met de Steenwerckstraat is een deel van de weg afgesloten door verzakkingen. Het gemeentebestuur wijst met de vinger naar het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgens AWV start de aannemer op 26 september met de herstellingswerken.

Het is buurtbewoonster Cindy Durnez (die op 14 oktober opkomt voor Gemeentebelangen, red.) die al een tijd geleden het probleem van de wegverzakkingen aankaartte bij de gemeente. “We kennen allemaal het probleem van het zwaar verkeer in ons dorp”, aldus Cindy Durnez. “Nu echter is de situatie echt gevaarlijk geworden. Het wegdek is er sterk verzakt, waardoor het beton rond het riooldeksel omhoog kwam te zitten. Nu een stuk van de weg afgesloten is, moet alle verkeer over een rijstrook. Zonder verkeerslichten of veel signalisatie zorgt dat echt voor gevaarlijke situaties, zeker als er ook nog fietsers passeren. Het is echt wel dringend tijd dat het Agentschap Weken en Verkeer dit aanpakt, liever vandaag dan morgen. Hopelijk wordt er niet gewacht tot na 14 oktober of in een nog slechter geval tot het aanleggen van de ontsluitingsweg voor het aardappelverwerkend bedrijf Clarebout Potatoes.”

“Archeologische opgravingen dienen te gebeuren vóór aanleg nieuwe weg”

De plannen voor het aanleggen van een nieuwe weg zijn inmiddels bekend. Komende vanuit de Seulestraat zal het zwaar verkeer omgeleid worden naar het bedrijf zodat de dorpskern kan vermeden worden. Bedoeling was om de ontsluitingsweg nog dit najaar aan te leggen. “De proefsleuven, die eerder getrokken werden, wezen op waardevol archeologisch materiaal zodat er opgravingen moeten gebeuren. Die staan gepland voor de komende weken, om daarna de weg zelf aan te leggen”, aldus schepen Wieland De Meyer.

Verkeerslichten

“Er is inderdaad een probleem in de Seulestraat in Nieuwkerke”, reageert Dirk Vanhuysse van AWV. “Met het Agentschap Wegen en Verkeer hebben we een rijstrook afgezet omwille van de verkeersveiligheid. De herstellingswerken werden intussen ingepland. De aannemer start op woensdag 26 september met de herstellingswerken. De werken zullen ongeveer een maand in beslag nemen. Het verkeer zal geregeld worden door middel van verkeerslichten.” (MDN/JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier