De Testkaravaan strijkt neer in Jonkershove

Op de foto zien we gedeputeerde Franky De Block, burgemeester Ann Vansteenkiste en de personen die zich inschreven om een elektrische fiets te testen. © ACK
Redactie KW

In het Dorpshuis in Jonkershove werden de fietsen van De Testkaravaan overhandigd aan wie zich inschreef om een elektrische fiets uit te proberen.

“Vijftig mensen zullen in onze gemeente proeven van elektrisch fietsen en op die manier onze groene gemeente nog groener maken”, aldus burgemeester Ann Vansteenkiste. “De Testkaravaan was oorspronkelijk bedoeld om meer mensen de woon-werkafstand te laten afleggen met de fiets. Nu gaan we met de provincie in op de vraag van de burgemeesters om alle burgers de kans te bieden het elektrisch fietsen uit te proberen. Twee jaar nadat we hiermee gestart zijn in bedrijven, merken we dat nog altijd 40 procent van de werknemers, vooral in de zomerperiode maar ook in de lente of in de vroege herfst, met de fiets gaat werken”, aldus gedeputeerde Franky De Block.

“De elektrische fiets is ideaal om 15 tot 20 km te overbruggen. De fiets is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de fietser: geen files, zuivere lucht en even ontspannen op de fiets”, klinkt het.

Na nog wat uitleg over het gebruik en de beveiliging van de fietsen mocht iedereen zijn testfiets ophalen en kon de fietspret beginnen. In totaal zijn er 20 elektrische fietsen en 5 elektrische bakfietsen die de testers kunnen uitproberen.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier