De Haan en Zuienkerke wijzen naar mekaar voor aanleg fietspad in Grotestraat

20/04/18 om 12:00 - Bijgewerkt om 10:50

In het KW-dossier 'Op het slechte pad' kwam het fietspad in de Grotestraat als grote schandvlek uit de bus. Naar aanleiding hiervan wil de Zuienkerkse schepen Wim Cools nog eens de koe bij de horens vatten. Want de beloofde verbetering in de vorm van een tweerichtingsfietspad laat nu al meer dan zes jaar op zich wachten. "Een volledige legislatuur ging er al overheen, onbegrijpelijk."

Het fietspad in de Grotestraat/Prins Leopoldstraat verkeert in een erbarmelijke toestand. Er zijn al jaren plannen om daar - met subsidies van de provincie - samen wat aan te doen: Zuienkerke realiseert in 'zijn' Prins Leopoldstraat aan weerszijden nieuwe fietspaden die in de Grotestraat, grondgebied De Haan, overgaan in een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. Daarvoor moeten ze elk een stukje onteigenen. De scheidingslijn tussen de twee gemeenten is overigens ook opvallend: in de Grotestraat bestaat het wegdek uit asfalt, in Zuienkerke liggen er betonplaten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!