Controles tegen overdreven snelheid en alcoholmisbruik in Kortrijk, Kuurne en Lendelede

De controles vonden plaats van 20.30 uur zaterdagavond tot 03.15 uur zondagochtend. © BELGA
Redactie KW

In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de verkeerspolitie van de politiezone Vlas op verschillende locaties op overdreven snelheid, alcoholmisbruik en andere verkeersinbreuken.

De controles vonden plaats van 20.30 uur zaterdagavond tot 03.15 uur zondagochtend. De controles vonden onder meer plaats in de Doorniksestraat en Koning Albertstraat in Kortrijk, de Vlaskouter in Kuurne en de Winkelstraat in Lendelede. Niet alleen automobilisten werden gecontroleerd, maar ook fietsers.

12,9% last van een zware voet

Op de verschillende locaties reden samen 572 voertuigen voorbij de flitsauto. Daarvan reden 74 bestuurders te snel, wat neerkomt op 12,9%.

97% perfect in orde qua alcoholgebruik

In totaal moesten 105 bestuurders een alcoholtest afleggen. Slechts drie bestuurders hadden te veel gedronken, wat inhoudt dat meer dan 97% van de bestuurders perfect in orde was inzake alcoholgebruik in het verkeer. Van die drie overtreders moesten er twee hun rijbewijs gedurende zes uur afgeven. Het rijbewijs van de derde bestuurder wordt voor 15 dagen ingetrokken.

Tijdens de controles bleken drie bestuurders geen geldig verzekeringsbewijs te hebben en konden vier bestuurders geen geldig rijbewijs voorleggen. Twee voertuigen bleken niet meer geldig gekeurd te zijn. Ook negeerde een bestuurder een verkeersbord en reed een voertuig met defecte verlichting.

Tot slot reden ook twee fietsers zonder fietsverlichting.

Systematisch herhaald

De Politiezone Vlas reageert tevreden op deze controles: “Naast alcoholcontroles worden op weekendnachten ook de snelheidsduivels aangepakt. In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn snelheids- en alcoholcontroles zowel tijdens de werkweek als in het weekend een absolute prioriteit. Alleen door onze intensieve en gerichte controles, wordt de pakkans groter en lopen hardleerse overtreders tegen de lamp. Het is duidelijk dat het overgrote deel van de bestuurders daar rekening mee houdt. Deze nachtelijke (weekend)controles zullen dan ook systematisch herhaald worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier