Chaos aan de schoolpoort, maar na vakantie komt er parking aan Don Bosco en Kinderland

29/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 28/06/18 om 16:28

Autobestuurders die zoeken naar een onbestaand parkeerplekje en jonge fietsers die er tussen slalommen. De chaos in de buurt van het Don Boscocollege en basisschool Kinderland is dagelijkse kost. Tuur Ottevaere, directeur van Don Bosco en Sofie Eggermont, directeur van Kinderland, zijn tevreden dat er een grotere parking in de Don Boscolaan wordt aangelegd. "Al mag dit niet het einde zijn van verkeersmaatregelen in de schoolomgeving", klinkt het.

Dagelijks moeten 1.600 mensen in de Don Boscolaan en op Sint-Anna geraken. Nu is het al een drukte van jewelste met fietsers die tussen de wagens rijden. Straks starten de werken in de Torkonjestraat en dan wordt het nog drukker. Voor de werken van het project 'Veilige fietspaden N43 Torkonjestraat' starten, wordt er een duurzame parking met dubbele capaciteit aangelegd in de Don Boscolaan, ter hoogte van het geboortebos. "Doordat de werken aan de N43 nog niet gestart zijn, liep ook de aanleg van de parking tegenover onze school vertraging op", begint Tuur Ottevaere.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!