Celstraf voor Yassine El Ghanassy na nieuwe snelheidsovertreding

07/03/18 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:44

Profvoetballer Yassine El Ghanassy (27) kreeg een gevangenisstraf van zes maanden van de Brugse politierechter. Hij werd namelijk alweer betrapt toen hij te snel reed. Bovendien reed hij tijdens een rijverbod en moest hij nog proeven afleggen.

Celstraf voor Yassine El Ghanassy na nieuwe snelheidsovertreding

© BELGA

Yassine El Ghanassy is al lang geen onbekende meer voor het gerecht. De ex-speler van AA Gent en KV Oostende liep namelijk al veertien veroordelingen voor de politierechtbank op. Ook woensdagmorgen moest hij daar nog maar eens verschijnen. De flankaanvaller - die momenteel bij het Franse Nantes speelt - stuurde echter zijn kat en werd dan ook bij verstek veroordeeld. Hij kreeg er voor het eerst een gevangenisstraf.

De twintiger werd vervolgd omdat hij in juli 2016 (hij speelde toen nog bij KV Oostende, red.) aan 57 kilometer per uur door de bebouwde kom reed in Oostende. El Ghanassy kreeg een minnelijke schikking aangeboden, maar betaalde die niet. Daardoor kwam de zaak bij het parket van Brugge terecht. Daar merkten ze dat hij op het moment van de snelheidsovertreding eigenlijk een rijverbod moest uitzweten. Hij moest ook nog proeven afleggen vooraleer hij zijn rijbewijs terug kon krijgen.

Maar dat belette de profvoetballer dus niet om toch achter het stuur van zijn Porsche Carrera 4 te kruipen. Pittig detail: die sportwagen werd eerder al eens verbeurd verklaard door de politierechter bij een andere veroordeling. Maar in beroep kreeg El Ghanassy die toch weer terug.

De politierechter tilde duidelijk zwaar aan de hardleersheid van de jonge voetballer en sprak een strenge straf uit. "Een rijverbod en een geldboete maken duidelijk weinig indruk", staat er in het vonnis te lezen. "Bovendien werd hij al veertien keer veroordeeld en gaat het hier niet om kleine inbreuken." De rechter vond een gevangenisstraf van zes maanden dan ook gepast. Of El Ghanassy die ooit zal moeten uitzitten blijft echter de vraag. Naast de celstraf kreeg hij ook een boete van 6.150 euro en een rijverbod van twee jaar. Als hij zijn rijbewijs daarna nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor medische en psychologische proeven en zal hij zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen.

(TL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!