CD&V en Turbo Kortrijk laten Parko-ballonnetje op, schepen Weydts kaatst terug

09/05/18 om 08:00 - Bijgewerkt om 00:06

"Parko overschat zijn inkomsten fors en onderschat de uitgaven. De verliezen stapelen zich voortdurend op." Dat is de boodschap die CD&V Kortrijk en partner Turbo Kortrijk dinsdag naar buiten brengen. De kartelpartners spreken over een verlies van ruim 800.000 euro in 2017, maar volgens bevoegd schepen en Parko-voorzitter Axel Weydts (SP.A) is de ingeslagen weg wel de juiste: "Zoals elk goed bedrijf zijn er jaren van zware investeringen, daar kunnen we als stad later de vruchten van plukken."

In augustus vorig jaar gaf Parko aan het jaar te zullen kunnen afsluiten met een omzet van 7,7 miljoen euro, maar wie de voorlopige jaarcijfers erop nahoudt merkt dat dat bedrag niet gehaald werd. "De omzet strandde op 6,8 miljoen. Concreet gaat het om een verlies van 822.000 euro. Dat verlies is deels te verklaren door de verlieslatende parking K in Kortrijk, die slechts 222.000 euro aan inkomsten opleverde, terwijl men op 140.000 euro meer had gerekend", vertelt Daisy Vervenne van CD&V Kortrijk. "De huur die Parko aan K moet betalen, is nog niet eens gedekt. Laat staan dat alle kosten vereffend zouden kunnen worden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!