Buurtbewoners willen een verkeersveilige Ricksteenweg in Zwevezele

© Nele
Redactie KW

Buurtbewoners die langs de Ricksteenweg wonen hebben geen veilig gevoel. Ze doen een warme oproep naar de gemeente toe om hun straat veiliger te maken.

De gemeente is er zich van bewust dat de Ricksteenweg een gevaarlijke weg is. Enige tijd geleden werd een straatvernauwing geplaatst en dit ter hoogte van de voormalige vleeshalle langs de Ricksteenweg. Toch vinden de buurtbewoners dat dit niet zoveel uithaalt. De bestuurders houden rekening met die wegvernauwing maar dan enkel als er een tegenligger afkomt. Zo blijven de vele bestuurders hun grote snelheid gewoonweg aanhouden.

De buurtbewoners willen meer veiligheid en vooral pleiten voor en wat veiliger straat. Zij doen dan ook het voorstel naar de gemeente toe. Kan een afremsysteem aan de inkom van de straat? Een goed aangetoonde snelheidsbeperking, goede verlichting, pijltjes en alles wat voordeel kan bieden aan veiligheid. Een zebrapad aanleggen is dan goed voor de voetgangers zeker naar de toekomst toe met de nieuwbouw van Residentie Callewaert.

(NS/foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier