Buurtbewoners eisen zebrapaden aan de bushaltes op de Rijksweg in Wielsbeke

08/02/19 om 07:15 - Bijgewerkt op 07/02/19 om 13:07

Komen er zebrapaden aan de bushaltes op de Rijksweg? Dat is de vraag die nu heel actueel is in onze gemeente. De aanleiding is een ongeval op donderdag 31 januari. Na een duidelijke oproep op Facebook van de buurtbewoners, liet meerderheidspartij CD&V weten dat het de aanvraag steunt.

Op 31 januari trok Agnes Maelfait (12) naar de bushalte op het kruispunt van de Rijksweg en de Waterstraat. Eén auto liet haar over, maar een andere niet. "Zo kwam onze dochter met haar hoofd tegen de spiegel van een bestelwagen terecht. De bestelwagen reed over haar voet. De wonde aan haar hoofd moest worden genaaid en haar voet was gekneusd", vertelt mama Brinda Vanbrabant. "Uiteindelijk kwamen we er met de schrik van af. Niemand valt hier iets te verwijten. Zeker ook de chauffeur niet. Wij denken alleen goed verlicht zebrapad nabij een bushalte op een drukke plaats geen overbodige luxe is", vult papa Koen Maelfait aan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!