Burgemeester Brugge: "Al langer politiebegeleiding voor zwaar vervoer in de binnenstad"

24/11/17 om 15:00 - Bijgewerkt om 14:59

Sinds de open brief van bezorgde ouder Dries Van Damme, zagen de gemachtigde opzichters van het Sint-Andreasinstituut al verschillende vrachtwagens onder politiebegeleiding passeren aan de schoolpoort. Ook Van Damme zelf vraagt zich af of het zijn open brief was die nu één en ander in gang heeft gezet.

Burgemeester Brugge: "Al langer politiebegeleiding voor zwaar vervoer in de binnenstad"

"Ik heb de burgemeester alvast een mail gestuurd om hem te bedanken voor zijn tussenkomst", liet hij weten. Maar volgens burgemeester Landuyt is zo'n politie-escorte voor zwaar vervoer in de binnenstad 'niks uitzonderlijks'. "Die aanpak kadert binnen ons actieplan 'veilige schoolpoort', dat momenteel in volle uitvoering is", zegt hij. "En zo'n open brief lost op zich eigenlijk ook niet veel op, gevaarlijke situaties melden is sowieso altijd nog het beste. Maar we waren dus sowieso al aan het bekijken hoe we het aan de Brugse schoolpoorten veiliger kunnen maken. Zware transporten worden geval per geval bekeken, waar nodig zetten we politiebegeleiding in."

"We melden dergelijke situaties inderdaad al eens aan de politie, en hebben ook wel het gevoel dat het stadsbestuur de problematiek ernstig neemt. Maar als het in de binnenstad zónder dat zwaar vervoer zou kunnen, zou dat natuurlijk nog beter zijn", reageert Joost Van Eenoo, één van de twee gemachtigde opzichters aan het Sint-Andreasinstituut. "Een paar dagen geleden nog, zag ik hier aan de Garenmarkt ook weer zo'n grote vrachtwagen waarvan ik mij echt afvroeg wat die in hemelsnaam in de binnenstad kwam doen. Misschien verkeerd gereden met de GPS? Het ging namelijk om een kippentransport."

(WK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!