Brugge en Oostkamp tevreden met nieuwe Steenbruggebruggen

Deze schetst toont hoe de situatie er in de toekomst zou kunnen uitzien. © GF
Redactie KW

Groen Brugge is verheugd met de keuze voor de hoge variant in combinatie met de ophaalbrug voor fietsers en voetgangers. Ook Jan de Keyser, burgemeester van Oostkamp, juicht het project toe.

“De voorbije jaren heeft de gemeente Oostkamp steeds aangedrongen op een accurate oplossing voor het mobiliteitsknelpunt Oostkamp-Brugge, ter hoogte van Steenbrugge. Na de vele voorbereidende vergaderingen waarop we aanwezig waren, zijn we dan ook positief gestemd met betrekking tot de oplossing en de keuze voor twee bruggen. In de keuze voor twee bruggen ligt namelijk ook een terechte oplossing voor de zwakke weggebruikers, want vele jonge Oostkampse studenten fietsen naar de Brugse scholen”, aldus burgemeester de Keyser.

De Keyser heeft ook nog een boodschap voor minister Ben Weyts: “We zijn ervan overtuigd dat de Oostkampse inwoners een rol – met toegevoegde waarde – kunnen vervullen. Onze inwoners willen in deze een constructieve partner zijn want Steenbruggebrug en Oostkamp zijn ontegensprekelijk verbonden met elkaar. We willen dus actief meewerken aan de verdere uitwerking.”

Geen conflictsituaties meer

Ook Groen Brugge is in z’n nopjes met de keuze. “De aftandse, huidige brug, van Steenbrugge zorgt al jaren voor enorme vertragingen op de Brugse ring en de Baron Ruzettelaan en de beslissing rond de vervanging van de oude brug sleept al meer dan 20 jaar aan”, legt voorzitter Andries Neirynck uit. Marleen Ryelandt vult aan: “Het realiseren van de hoge brug voor het autoverkeer zal er ook voor zorgen dat er geen conflictsituaties meer zullen zijn, wat bij een halfhoge brug wel het geval is. Een lage ophaalbrug zorgt voor het nodige comfort voor oudere fietsers, voetgangers en minder mobielen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier