Bijna 40 mensen betrapt op bellen achter het stuur in een paar uur tijd in Kortrijk

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Woensdagnamiddag controleerde de Kortrijkse politie op verschillende drukke invalswegen. 38 bestuurders werden beboet omdat ze niet-handenvrij aan het bellen waren.

De agenten van politiezone VLAS vatten donderdag post aan de Oudenaardsesteenweg, de Pottelberg, de Beneluxlaan en de Gentsesteenweg. In de omgeving van de controlepost patrouilleerde ook telkens een anoniem politievoertuig, om bestuurders die eventueel wilden omkeren te stoppen. Ze hielden er gerichte verkeerscontroles.

Naast de 38 mensen die beslisten om hun GSM op te nemen terwijl ze aan het rijden waren, werden ook twaalf automobilisten betrapt op het niet dragen van hun gordel.

Twee mensen hadden te veel gedronken, twee anderen hadden een kleine hoeveelheid cannabis op zak en drie bestuurders konden geen geldig rijbewijs voorleggen. Daarnaast hield de politie ook nog vier niet geldig gekeurde auto’s tegen en twee wagens die niet ingeschreven waren. Een bestuurder had het geniale idee om door het rode licht te rijden onder de neus van de agenten. Ook hij werd beboet.

Heel wat hardleerse bestuurders beseffen nog te weinig hoe onveilig het is om met de telefoon in de hand te bellen achter het stuur of zonder gordel te rijden. Het is dan ook duidelijk dat dergelijke verkeerscontroles een absolute must blijven, zowel tijdens de werkweek als tijdens het weekend”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van de Kortrijkse politie.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier