Bewoners willen veiliger Generaal Deprezstraat in Stasegem

De Generaal Deprezstraat is niet altijd even veilig voor de zwakke weggebruiker, vinden de bewoners. © JDW
Redactie KW

Op een infoavond hebben de bewoners hun bekommernis geuit over de verkeerssituatie in de Generaal Deprezetraat in Stasegem, deelgemeente van Harelbeke.

De bewoners van de Generaal Deprezstraat in Stasegem bij Harelbeke vragen al langer dan vandaag een veiliger straat, waar vooral fietsers en voetgangers voorrang zouden krijgen op het doorgaand verkeer. Sinds er aan beide zijden mag worden geparkeerd, is de situatie er niet beter op geworden. Integendeel: voor elke zachte weggebruiker is het soms een heksentoer om erdoor te raken. Belangrijk is dat de Deprezstraat niet alleen de belangrijkste invalsweg naar de dorpskern is, maar dat er ook een stedelijke basisschool is gevestigd. Daardoor is het er tijdens de ochtend- en avondspits altijd druk.

Eenrichtingsverkeer?

Verschillende van de bewoners verenigden zich nu in een comité dat aan het stadsbestuur maatregelen vraagt. Eenrichtingsverkeer bijvoorbeeld, moet volgens de actievoerders mogelijk zijn. De autobestuurders moeten er zonder problemen kunnen parkeren. En zowel een pad voor fietsers als voor voetgangers is een must. Deze en andere verzuchtingen werden tijdens een infoavond overgemaakt aan het schepencollege.

Burgemeester Alain Top laat weten dat er met alle bemerkingen rekening wordt gehouden. “Wij zijn zelf vragende partij voor verbeteringen in de straat. Wij gaan alle voorstellen bekijken en dan zien wat er mogelijk is.”

(JDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier