Bewoners Morinnestraat luiden alarmbel: “Bang om kinderen naar school te laten fietsen”

De Morinnestraat is een landelijke weg tussen Zwevegem en Kortrijk. Om 8 uur 's morgens passeren er volgens de buren te veel auto's aan een te hoge snelheid. © EDB
Redactie KW

De bewoners van de Morinnestraat in Kortrijk zijn het beu. Volgens de buren raast het verkeer er aan te hoge snelheid voorbij.

Door Els Deleu

“Hoewel we hier landelijk wonen lijkt het hier meer en meer op een tweede Oudenaardsesteenweg tussen Kortrijk en Zwevegem“, zuchten de bewoners van de Morinnestraat. “We zijn zelfs bang om onze kinderen naar school te laten fietsen. We worden de hakken van de hielen gereden bij het wandelen en gewassen worden platgereden om toch maar te kunnen dwarsen. We zijn hier al enkele jaren de snelheden en de drukte meer dan beu.”

Telling tijdens het schoolverlof

De buurtbewoners van de Morinnestraat kaartten het probleem aan bij burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) en schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A). “Twee jaar geleden is er van uit de stad een telling geweest in onze straat”, stelt buurtbewoner Steven Vandenabeele. “Jammer genoeg werd die uitgevoerd begin juli wanneer het verkeer minder is door het schoolverlof.”

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1280

Bewoners Morinnestraat zijn druk verkeer beu

"Hoewel we hier landelijk wonen lijkt het hier meer en meer op een tweede Oudenaardsesteenweg tussen Kortrijk en Zwevegem", zuchten de bewoners van de Morinnestraat. "We zijn zelfs bang om onze kinderen naar school te laten fietsen."

https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/bewoners-morinnestraat-luiden-alarmbel-bang-om-kinderen-naar-school-te-laten-fietsen/article-normal-359765.html

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Vrijdag 8 februari 2019

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/244229109838649/500

De buurt hoopt op maatregelen. Er werd deze week op een ochtend om 8 uur een filmpje genomen. Er werden 11 voertuigen in 1 minuut geteld over de landelijke weg. “Nochtans staat de Morinnestraat als veilige fietsroute naar school ingekleurd op de kaart van de provincie.”

Schepen Weydts: “We onderzoeken de best mogelijke aanpak”

Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) bevestigt dat het smallere deel van de Morinnestraat richting Zwevegem een belangrijke fietsroute is. “Helaas blijkt het ook een autosluiproute te zijn”, stelt hij. Volgens de schepen onderzocht de mobiliteitsdienst recent deze problematiek. “Het is de bedoeling om in dit deel van de straat ontmoedigende maatregelen te nemen zoals bijvoorbeeld de aanleg van drempels. De dienst onderzoekt nu wat de beste oplossing op deze plaats is.”

Er wordt verder ook bestudeerd hoe de hele verkeersafwikkeling in de omgeving van de Morinnestraat, Roggelaan, N8 en Baaistraat kan geoptimaliseerd worden. Daarbij speelt ook de bouw van de wijk Langwater tussen de Morinnestraat en de N8 een rol. De schepen stelt de bewoners van de Morinnestraat gerust dat er zeker gehoor zal gegeven worden aan hun verzuchtingen. “Op langere termijn kan de situatie verbeteren door een aangepaste verkeersafwikkeling in de buurt”, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier