Bewoners Heidelbergstraat in Sint-Michiels ijveren voor meer veiligheid maar AWV zwakt problematiek af

18/05/18 om 12:19 - Bijgewerkt om 12:18

De Heidelbergstraat verbindt de E403 met Steenbrugge en krijgt dagelijks een stroom aan automobilisten en vrachtverkeer over zich. De buurtbewoners vroegen enkele extra veiligheidsmaatregelen bij de Verkeerscommissie, maar daar was het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het niet mee eens: "Wie niet tevreden is, moet maar elders gaan wonen."

Eric Note woont sinds ruim een jaar in de Heidelbergstraat en ziet dagelijks het verkeer aan zijn deur voorbijrazen. Hij merkte geleidelijk aan dat ook de andere buurtbewoners zich ernstige vragen stellen bij de veiligheid op de drukke gewestweg. "Deze straat behoort tot de bebouwde kom, dus daar geldt normaliter een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur", begint de gepensioneerde Brugse politieman. "In onze straat werden echter vlak achter de borden die het begin van de bebouwde kom aangeven, verkeersborden geplaatst die 70 kilometer per uur toelaten. Niet alleen wagens, maar ook vrachtwagens rijden dus met zo'n snelheid rakelings naast het fietspad. In deze buurt bevindt zich ook een school en er wonen bovendien veel oudere mensen en ouders met kinderen. Die willen graag hun kinderen veilig naar school kunnen brengen, te voet of met de fiets."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!