Belastingsdienst int ruim 6.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting in Kortrijk en Lendelede

© Frank
Redactie KW

Gisteren, dinsdag 7 november voerden de politiezone Vlas samen met een aantal inspectiediensten een gezamenlijke verkeersactie uit. In de voormiddag stond de controlepost opgesteld langs de Rijksweg in Lendelede, ‘s namiddags verhuisde de actie naar de Doornikserijksweg in Kortrijk. In totaal werden 62 voertuigen uit het verkeer gehaald.

Alle 62 voertuigen en hun inzittenden werden grondig gecontroleerd. Geen van de bestuurders had te veel gedronken, vijf onder hen droeg hun gordel niet terwijl acht bestuurders niet handenvrij aan het bellen waren. Negen chauffeurs werden op aangeven van de ANPR-camera tegengehouden omdat ze hun verplichte verkeersbelasting niet betaald hadden. Zij moesten zowel hun achterstallige taks als een boete meteen ter plaatse betalen, goed voor een bedrag van 6.040,05 euro.

Bij vijftien personen werden inbreuken op het zelfstandigenstatuut vastgesteld, twee personen lieten zich betrappen op een inbreuk op deeltijdse arbeid. Twee bestuurders beschikten niet over een geldig verzekerings- of rijbewijs, twee voertuigen bleken niet langer geldig gekeurd. Eén overhaaste chauffeur werd betrapt op niet reglementair en gevaarlijk inhalen. Volgens de politie van de zone Vlas verliep de actie vlot en zonder incidenten. Ook de komende dagen en weken staan dergelijke controleacties gepland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier