Basketter Jean Salumu krijgt geldboete en rijverbod

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Brugse politierechter heeft profbasketballer Jean Salumu (24) bij verstek tot een geldboete van 300 euro en een rijverbod van tien dagen veroordeeld.

De speler van Telenet Oostende negeerde in mei 2014 een rood stoplicht. Hij wilde de zaak uitstellen tot na de play-offs.

Jean Salumu liep op 22 mei 2014 tegen de lamp op het kruispunt van de Dokter Eduard Moreauxlaan en de Prins Albertlaan in Oostende. Daar zag een agent op een anonieme motor hoe de basketter met zijn KIA om 15.45 uur door het rood licht reed. Salumu werd even later geïntercepteerd in de Tweebruggenstraat.

In een brief aan de politie eiste Salumu dat hij als bewijs een foto van de feiten te zien zou krijgen. Ook op zijn dagvaarding voor de politierechtbank reageerde de Bredenaar met meerdere brieven. Hierin bleef Salumu de feiten betwisten, maar vroeg hij ook om zijn zaak te verschuiven tot na 10 juni. Momenteel heeft de speler van BC Telenet Oostende naar eigen zeggen immers geen tijd door de play-offs. Salumu stuurde dan ook zijn kat naar de rechtbank. Hij kan nog verzet aantekenen tegen de beslissing.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier