Avelgemse handelaars blijven positief, ondanks zware werken in centrum

(foto JS)
Olaf Verhaeghe

Op maandag 1 april starten de grote werken aan het kruispunt Doorniksesteenweg-Stijn Streuvelslaan met de Stationsstraat. Tot midden juli blijft het kruispunt volledig afgesloten. De vele handelaars in de straat behouden, ondanks de verwachte moeilijkheden, de glimlach.

Het kruispunt vormt een heel belangrijk punt voor het zwaar verkeer in Avelgem. Tijdens de werken moet het zwaar verkeer omgeleid worden. De Doorniksesteenweg, een belangrijke handelstraat in Avelgem, wordt in tweeën gedeeld, voor de handelaars allesbehalve evident. Op woensdag 20 maart vond reeds een overleg plaats met de betrokken handelaars. Hier kon ieder zijn verzuchtingen/vragen meedelen. Het wordt sowieso een heel moeilijke periode voor deze mensen.

Op het overleg lichtte Unizo toe hoe men positief kan omgaan met deze werken. “Uiteindelijk werd beslist om de vlagjes terug boven te halen zoals met de braderie en het geheel ludiek op te vatten“, klinkt het bij Unizo Avelgem. “Deze vlagjes worden zaterdag door vrijwilligers van de VZW 8580 opgehangen.” Verder maakte het gemeentebestuur displays die op de invalswegen zullen te zien zijn met de boodschap dat winkelen in Avelgem ook tijdens de werken mogelijk blijft.

Daarnaast werd een folder met plan en bereikbaarheid handelszaken bedeeld in groot Avelgem. Ook worden drie extra herassen uitgezet met dat zelfde plan.De gemeente wil hiermee de handelaars een hart onder de riem steken tijdens de werken. De boodschap is ook om vooral positief te blijven in deze moeilijke periode.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier