"Autoluw centrum in Kortrijk? Wij zijn Brugge niet hé"

12/01/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 11/01/18 om 15:37

Als SP.A ook van het volgende Kortrijkse stadsbestuur deel uitmaakt, zou de partij graag het winkelwandelgebied uitbreiden. "Dat zou dan richting de Leie zijn", stelt huidig schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts. "Zo zouden het historische en commerciële Kortrijk met elkaar verbonden zijn", stelt hij. Enkele straten zouden ook autoluw worden.

SP.A Kortrijk bereidt volop de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor. Een lijsttrekker hebben ze naar eigen zeggen nog niet aangeduid, maar ze willen wel een tipje van de sluier oplichten wat betreft hun programma. Opvallend daarin is het plan om het winkelwandelgebied uit te breiden. "We halen de mosterd uit het buitenland", legt schepen Axel Weydts uit. "Niemand kan ontkennen dat, als je op citytrip of op vakantie gaat, het heel aangenaam is als er een groot winkelwandelgebied is. Zo heb ik persoonlijk mooie herinneringen aan Dijon, waar de stadskern zo autoluw mogelijk is."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!