Al één melding na zware aanrijding met vluchtmisdrijf in Aarsele

Elinio De Neve kwam in het ziekenhuis terecht met een zware hersenschudding en hersenbloedingen. © Nele
Redactie KW

Elinio De Neve (16) werd woensdagavond aangereden op zijn nieuwe koersfiets. De jongen kwam in het ziekenhuis terecht met een zware hersenschudding en hersenbloedingen. De chauffeur is spoorloos verdwenen. Vrijdag mag Elinio het ziekenhuis verlaten.

Elinio De Neve beleefde de schrik van zijn leven. Hij werd aangereden door een witte bestelwagen en werd ernstig gewond. De bestuurder toonde geen medeleven. “Ik ging woensdagavond omstreeks 17 uur de weg op met mijn nieuwe koersfiets. Ik deed mijn helm aan en was blij dat ik een ritje kon maken op mijn geliefde nieuwe fiets. Toen ik huiswaarts wilde keren omstreeks 18.15 uur via de Haantjesstraat in Aarsele, liep het totaal verkeerd”, klinkt het.

Ook andere voorbijrijdende automobilisten stopten niet

“Ik werd langs achter aangereden en belandde zo in de graskant. Mijn fiets lag blijkbaar in het midden van de straat. Ik raakte met moeite recht en belde onmiddellijk mijn papa David op. Intussen stapte de bestuurder van de witte bestelwagen uit. Toen hij zag dat ik nog in leven was en recht stond, stapte hij weer in zijn bestelwagen en reed hij weg. Ik stond daar, vol schaafwonden. Intussen was mijn papa aangekomen. Hij besloot om naar de spoeddienst te rijden. Gelukkig, want ik was er erg aan toe. Mijn hoofd deed veel pijn.”

Geen hulp

“In het ziekenhuis werd ik onderzocht en uit de diagnose bleek dat ik te maken had met een zware hersenschudding. Bovendien was er een bloeding in mijn hersenen, wat natuurlijk erg kan aflopen. Ik belandde op de dienst intensieve zorgen. Mijn toestand verbeterde en al snel mocht ik weer op een gewone ziekenhuiskamer verblijven. Hoe het ongeval juist gebeurd is, is een zeer moeilijke vraag. Ik weet niet zo veel meer. Door de klap was ik eventjes buiten westen“, zegt Elinio.

Ik zal zeker niet stoppen met wielrennen, ook niet na dit ongeval

“Ik heb de bestuurder zien kijken naar mij en toch bood hij geen hulp aan. Hij vluchtte weg en dat vind ik heel erg. Een heel klein beetje respect of wat hulp aanbieden was teveel gevraagd. Hij reed mij tenslotte aan. Het medeleven is ver te zoeken. Ook andere voorbijrijdende automobilisten stopten niet. Ze keken en reden gewoon door.”

Oproep

“Ik kreeg het goede nieuwe dat ik vrijdag het ziekenhuis mag verlaten. Ik kreeg de goede raad om nog wat voorzichtig te zijn en mijn lichaam de tijd te gunnen om goed te herstellen. Ik ben een sportieve jongen en wil de wielersport verder beoefenen. Ik zal zeker niet stoppen, ook niet na dit ongeval. Mijn fiets is beschadigd, maar daar zijn oplossingen voor te vinden. Ik moet nu nog wat herstellen en ik hoop dat ik zoiets nooit meer hoef mee te maken”, aldus Elinio.

Zijn papa postte een berichtje op Facebook om de bestuurder te vinden. “De politie kreeg alvast al één melding binnen. Het is wachten en hopen op een positieve afloop.”

(NS)

Wie informatie heeft of iets opgemerkt heeft, kan de politiezone van de regio Tielt contacteren op 051 42 84 10 of een berichtje achterlaten via het Facebookprofiel van papa David De Neve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier