Aannemer volgens minister Ben Weyts niet in de fout tijdens maaiopdracht E40/A10 in Jabbeke

In de middenberm moesten struiken, gras en grond verwijderd worden. Daardoor kwam heel wat zwerfvuil op de autosnelweg terecht. © WK
Redactie KW

Eind februari vloog verhakseld afval in het rond op het verkeersknooppunt E40/A10 in Jabbeke. “Standaard wordt normaal wel bij iedere maaibeurt eerst het zwerfvuil verwijderd.”

Wouter De Vriendt, volksvertegenwoordiger en fractieleider voor Groen in Oostende, kreeg van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) antwoord op zijn parlementaire vraag over de maaiwerken die eind februari plaatsvonden op de middenberm van de A10.

Het verhakseld afval vloog daar toen in het rond doordat de aannemer, die in opdracht werkte van het Agentschap Wegen en Verkeer, het zwerfvuil niet eerst had verwijderd. Volgens minister Weyts werden de stalen vangrails er vervangen door betonnen stootbanden.

“In de middenberm moesten daarvoor struiken, gras en grond verwijderd worden. De aannemer heeft ervoor gekozen om eerst te maaien, al het zichtbaar zwerfvuil werd de daaropvolgende dagen manueel verwijderd.”

Bij de maaiopdracht ging volgens Weyts de aannemer niet in de fout. “Standaard wordt normaal wel bij iedere maaibeurt eerst het zwerfvuil verwijderd, maar in deze specifieke investeringsopdracht was dit niet opgenomen”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier