Langemark Industriestraat in Langemark wordt plots... Industrielaan

Op de hoek van de Hooyaardstraat en de Poelkapellestraat en de hoek van de Korte Eeckhoutmolenstraat en de Poelkapellestraat werden onlangs allerlei nieuwe wegwijzers aangebracht. Ondertussen liet burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V) om veiligheidsredenen al drie borden verwijderen.

Machelen-aan-de-Leie Aanleg fietssnelweg langs de spoorweg in Zulte gaat volgende fase in

De provincie Oost-Vlaanderen start begin mei met de verdere aanleg van het fietspad lange afstand langs de spoorweg. De fase die nu volgt, betreft het gedeelte tussen de Kruishoutemstraat in Machelen en de Bokstraat, waarin de fietssnelweg Deinze loopt.

Waregem Willy Naessens gezicht van campagne voor verkeersveiligheid van ruiters

Ondernemer Willy Naessens is het gezicht van een nieuwe campagne die automobilisten sensibiliseert over de risico's die voertuigen inhouden voor ruiters op de openbare weg. Onder de slogan 'Paard op de baan? Kalm aan!' vraagt PaardenPunt Vlaanderen bestuurders traag te rijden wanneer ze een paard kruisen.

Ieper Oprit A19 in Ieper krijgt nieuwe toplaag

In het weekend van vrijdag 3 mei worden, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, onderhoudswerken uitgevoerd aan de oprit nr. 5 naar de A19 in Ieper. Het verkeer moet tot zaterdagnacht een omleiding volgen.

Kuurne Werken aan kruispunt R8 gestart, al blijkt niet iedereen op de hoogte

Wie dinsdagochtend de R8 wilde dwarsen over de Brugsesteenweg, was eraan voor de moeite. De werken om het zogenaamde 'kruispunt des doods' op de grens van Kuurne met Kortrijk veiliger te maken, zijn er begonnen. Zowel voor auto's, fietsers als voetgangers is het kruispunt afgesloten.

Bissegem Nieuwe veilige doorgang naar Bissegems schooltje open

Vanaf vandaag, dinsdag 23 april kunnen de kinderen van de kleuterschool en het eerste en tweede leerjaar naast de ingang in de Driekerkenstraat in Bissegem nu ook de inkom naast de kerk gebruiken om hun school binnen te gaan.

Mooi weer zorgt voor verkeersproblemen op E40 richting kust

Het mooie weer en het verlengde paasweekend dat voor de deur staat, zorgen voor verkeersproblemen in de buurt van Antwerpen en op de E40 naar de kust. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. "Wie nu de baan opgaat, moet de verkeersinformatie goed in het oog houden en extra reistijd rekenen", aldus de woordvoerder. Om iets na 11.00 uur stond op de Vlaamse wegen 130 kilometer file. Dat is "uitzonderlijk veel", klinkt het.

Kortrijk Vanaf 1 juni ook deelsteps in Kortrijk

De firma Troty uit Brussel voorziet vanaf juni 25 deelsteps in het centrum van Kortrijk. Dat maakte schepen van mobiliteit Axel Weydts vandaag bekend. Ze zijn daarmee niet de eerste West-Vlaamse stad die dat systeem invoert. Onder andere Oostende en Roeselare ging hen al voor.

Kuurne Eindelijk werken op gehaat kruispunt: "Ik reed lang met een grote boog rond dat punt"

Annelies Nollet

Dinsdag starten de werken aan het kruispunt van de R8 met de Brugsesteenweg in Kuurne. In de afgelopen vijf jaar gebeurden daar meer dan 200 ongevallen. Toch moest er eerst een dode vallen voor het Vlaams gewest actie ondernam. Wij spraken met Johan (55) en Geert (59) Louncke, de twee jongste broers van Ludwine Louncke (64) uit Harelbeke. Ze verloren hun zus nog geen jaar geleden op het 'kruispunt des doods'.

Passendale Riooldeksels in Passendaalse Molenstraat zorgen voor parkeerverbod

Redactie KW

In de Molenstraat in Passendale zijn er klachten over lawaaierige riooldeksels. "De klachten zijn zeker gegrond", aldus burgemeester Dirk Sioen (#Team8980). N-VA hoopt dat de problemen zo snel mogelijk opgelost worden en wil dat de straat zo mogelijk terug vrijgegeven wordt.

Geluwe Grote berg aarde in Geluwe doet stof opwaaien

Een grote berg aarde in de drukke Wervikstraat zorgt voor nogal wat commotie. Tijdens de wegen- en rioleringswerken in de wijk Witte Poort aan de overkant van de Wervikstraat kreeg aannemer Cnockaert Construct uit Wervik geen toelating om op grond van de stad aarde te lossen. De opslag is al maandenlang bezig.

Kortrijk Nog maar eens vertraging voor werken aan beruchte verkeerswisselaar

Dat blijkt uit een antwoord van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een vraag van Vlaams parlementslid Tine Soens van SP.A. De werken aan de verkeerswisselaar R8-A19 in Bissegem/Gullegem loopt voor opnieuw vertraging op: de startdatum blijft onbekend, de omgevingsvergunning is nog niet aangevraagd. "Opnieuw een bewijs dat West-Vlaanderen achterblijft wat het investeren in mobiliteit betreft", klinkt het.