Torhouts muziekfestival Land of Love verhuist naar nieuwe locatie

24/11/17 om 07:16 - Bijgewerkt op 18/12/17 om 17:59

Het Torhoutse dancefestival Land of Love, dat vorige zomer bij de starteditie meteen uitverkocht was, verhuist volgend jaar - voor zijn tweede uitgave op zaterdag 25 augustus 2018 - vanuit de Heidestraat op het gehucht 't Hoge naar een nieuwe, grotere weide tussen de Warandestraat en de Steenveldstraat.

Torhouts muziekfestival Land of Love verhuist naar nieuwe locatie

Bij de nieuwe festivallocatie langs de Warandestraat de organisatoren Frederik Desmet (links) en Frederick Muys. © Foto JS

Eind augustus kende Land of Love een overweldigend succes: knap georganiseerd, een spectaculair ogend hoofdpodium, een grote variatie aan dj's en in totaal vierduizend aanwezigen en dus volzet. De nieuwe locatie naast het voetbalveld Verloren Kost en begraafplaats De Warande heeft een grotere capaciteit. Bijgevolg mikken de organisatoren Frederik Desmet, Frederick Muys en diens vriendin Emma Couvreur straks op 5.500 mensen. De uitverkoren weide heeft een oppervlakte van 4,5 hectare en is deels omzoomd door bomen.

De democratische ticketprijs blijft ongewijzigd

"We willen de unieke sfeer van de eerste editie in elk geval evenaren en liefst nog overtreffen", zegt het organiserende trio. "We zullen weer heel wat aandacht besteden aan decor en beleving. De belangrijkste wijziging is vanzelfsprekend de nieuwe locatie. We kunnen er tegemoetkomen aan een van de pijnpunten van de vorige editie, met name het gebrek aan een nabijgelegen parking. De bezoekers zullen - nog altijd in beperkte mate - kunnen parkeren vlakbij het festivalterrein: op een naburige weide langs de Steenveldstraat."

Ook zal Land of Love investeren in meer eetstanden en extra toiletten om de kwaliteit van het evenement te verbeteren. En niet onbelangrijk: er komt géén verhoging van de nochtans allesbehalve hoge ticketprijs. "Dat is uniek in het almaar duurder wordende festivalwereldje", zegt Frederick Muys. "Onze filosofie blijft dezelfde: een betaalbaar festival van hoge kwaliteit aanbieden, waar muziek en beleving centraal staan. De drankprijzen zullen eveneens ongewijzigd blijven."

De ticketverkoop zal, net als de vorige keer, in verschillende fasen gebeuren. Snel toehappen, wordt dus de boodschap, want de eerste tickets, de zogenoemde early birds, worden het goedkoopst verkocht. Voor de eerste editie waren ze in een kwartier de deur uit.

Opnieuw spectaculair hoofdpodium en vier zijpodia

Het hoofdpodium zag er vorige zomer indrukwekkend uit. Met vuur, langs hoge doeken klimmende danseressen, een fenomenale lichtshow en noem maar op. Het was 26 meter breed en 14 meter hoog. "We willen dat alles in 2018 nog overtreffen", aldus Frederik Desmet. "Hoe we dat zullen doen, is nog een groot geheim. Achter de schermen zijn ontwerpers originele concepten aan het uitdokteren. Sowieso blijft er één hoofdpodium en voorzien we daarnaast vier zijpodia met dj's uit een specifiek muziekgenre. Ook die zijpodia krijgen een totaal nieuwe look."

De zondag na het festival konden de Torhoutenaren op de festivalweide van een gratis familiedag genieten met springkastelen, optredens, eetstandjes, enzovoort. Ruim 400 mensen gingen daarop in. Ook volgend jaar zal er na het festival zo'n gratis familiedag plaatshebben.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!