Torhout annuleert Parkies-concert voor halve finale Rode Duivels

07/07/18 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:47

Op dinsdagavond 10 juli zou op het Don Boscoplein in Torhout het eerste van de zeven gratis Parkies-concerten plaatsvinden, maar dat feest gaat niet door. Het optreden door de groep Frimout moet wijken voor de halve finale van de Rode Duivels op het WK voetbal en wordt dus geannuleerd.

Torhout annuleert Parkies-concert voor halve finale Rode Duivels

De Rode Duivels op de Markt verdringen dinsdag het Torhoutse Parkies-concert op het Don Boscoplein, dat geannuleerd wordt. © Foto JS

De zeskoppige band Frimout brengt Nederlandstalige popmuziek met een hoog Clouseau-gehalte, doorspekt met rocknummers en mooie ballades. Maar dat zal dinsdag niet zoals voorzien in Torhout gebeuren. Wel wordt om 20 uur op de Markt de halve finale van de Belgische nationale ploeg tegen Frankrijk op het WK in Rusland uitgezonden. Zoals de vorige matchen gratis op een groot scherm. Er worden meer dan duizend toeschouwers verwacht, waarvan de meesten in tricolore outfit.

Resterende Parkies-concerten hebben uiteraard wel plaats

Uiteraard hebben de resterende zes Parkies-concerten wel plaats. De optredens starten telkens op dinsdagavond om 20.15 uur op het Don Boscoplein. Traditioneel hangt er een aangenaam sfeertje en wordt er naast de gratis muziek ook voor verzorgde catering gezorgd.

Op 17 juli speelt Rootsriders (de Bob Marley-tributeband), op 24 juli Brussels By Night (de partyband van Raf Van Brussel), op 31 juli Guy Swinnen (van de legendarische Scabs), op 7 augustus Mathias Vergels (Lowieke uit de tv-soap Thuis), op 14 augustus Uncle Phil (R&B en dance) en op 21 augustus ten slotte de publiekslieveling Coco Jr. & the All Stars.

Zaterdag of zondag nog eens de Rode Duivels op de Markt

Wat de Rode Duivels betreft, is er na dinsdag in principe nóg een uitzending op groot scherm op de Markt voorzien: ofwel de kleine finale voor de derde en vierde plaats op zaterdag 14 juli om 16 uur, ofwel de grote finale op zondag 15 juli om 17 uur.

Leg uw muts met duivelshoorntjes maar klaar. En zet de pintjes of cola's koud.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!