Speelplein krijgt prefab-gebouw ter waarde van 30.250 euro

Redactie KW

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Ledegem zorgden twee punten voor nogal wat commotie. Enerzijds het plaatsen van een chalet op het speelplein van Ledegem, anders de zaak-Maro die opnieuw ter discussie kwam.


De meerderheid vroeg een akkoord voor het plaatsen van een prefab gebouw ter waarde van 30.250 euro op het speelplein van Ledegem. Een en ander valt samen met een verschuiving van lokalen in samenwerking met de jeugdbewegingen. Paul Vanhie (Actief) vond dat de verenigingen zelf moesten zorgen voor creativiteit in verband met gebruik van lokalen, maar de meerderheid bij monde van Geert Dessein (CD&V-VD) ging daarmee niet akkoord en stelde dat de jeugdbewegingslokalen die de vorige meerderheid (waarin Paul Vanhie burgemeester was) plaatste van meetaf aan te klein waren


Er waren ook twee begrotingswijzingen die, volgens burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD) rechtstreeks verband hielden met de zaak Maro. Het was, volgens hem een technische aanpassing om te voorkomen dat de begroting zou geschorst worden. De burgemeester verklaarde daarbij dat het niet de bedoeling is om een initiatief te nemen tot uitbetaling, maar dat er misschien binnen een tweetal maanden een defintieve oplossing voor het probleem kan komen. Paul Vanhie (Actief) steigerde bij dit bericht en vroeg een visie op lange termijn voor het geval er geen akkoord komt. Actief stemde tegen, Vl. Belang en SP.A onthielden zich.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 20 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier