Sea Life opent opvangcentrum voor schildpadden

Redactie KW

Sea Life Blankenberge wordt de laatste jaren overstelpt met mensen die exotische schildpadden binnenbrengen. Daarom heeft Sea Life beslist om daarvoor een opvangcentrum te voorzien.

Exotische schildpadden worden sinds de jaren 70 naar Europa geïmporteerd en verkocht in vele dierenspeciaalzaken. Vele dierenwinkels verkopen deze dieren zonder de koper de correcte info mee te geven. Men verkoopt schildpadjes die amper 3cm groot zijn in een klein bakje, maar die in enkele jaren tijd tot 30cm groot kunnen worden. Velen onder hen worden later terug vrijgelaten in de vrije natuur door hun eigenaar, doordat de dieren te groot worden voor hun aquarium. Deze schildpadden zijn echte roofdieren die veel schade toebrengen aan de natuur. Sea Life opent nu een opvangcentrum voor deze schildpadden om zo een oplossing te bieden voor die dieren.

Speciaal hiervoor is een schildpaddeneiland aangelegd, een openluchtbassin waar de bezoekers van Sea Life van heel dicht maar op een correcte manier deze mooie dieren kunnen bewonderen. Ook is er een schildpaddenquarantaine voorzien waar mensen vanaf morgen exotische schildpadden kunnen binnenbrengen.

In België kwam vroeger de Europese moerasschildpad voor. Die is hier nu uitgestorven, maar in het opvangcentrum zitten 2 van deze unieke exemplaren gehuisvest. Naast grote infoborden en ludieke cartoons worden gedurende heel de dag presentaties gegeven waar Sea Life duidelijk uitlegt dat men best niet zomaar en ondoordacht een schildpadje koopt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier