Zwevegems jeugdhuis en kajakclub Sobeka slaan handen in elkaar

Jeugdhuis De Harp en Sobeka Kajakclub organiseren samen de AquatrailZ. © GJZ
Redactie KW

Vorig jaar vond de allereerste editie van de Kwaremontloop plaats, een bierloop in een organisatie van het jeugdhuis De Harp. Dit jaar kreeg deze de vraag van Sobeka Kajakclub om samen te werken ter ere van haar 75ste verjaardag. En zo is Aquatrailz ontstaan.

“In 2018 bestaat onze Koninklijke Sobeka Kajakclub Zwevegem 75 jaar”, opent Maaike Bettens, secretaris van de kajakclub. “We willen dit niet onopgemerkt laten voorbijgaan en willen zowel de club als de sport het hele jaar door via verschillende evenementen in de kijker zetten. Tijdens het weekend van 28 en 29 april willen we ‘alle registers open trekken’ en een totaalevenement organiseren, waarbij we sport zowel aan het culinaire als aan het muzikale koppelen. Omdat zowel Jeugdhuis De Harp als Oenanthe vlak bij onze club liggen, lag het voor de hand om tot een samenwerking te komen.”

“Jeugdhuis De Harp heeft een lange traditie in het organiseren van live optredens en organiseerde vorig jaar ook een bierloop. Oenanthe is ondertussen een bekend begrip als natuursportorganisatie. De ervaring van deze drie organisaties moet een succes worden. “We verwachten toch zo’n 500 à 1.000 deelnemers of sympathisanten. We organiseren een dag waarbij competitiesporters, sportievelingen, bon vivants en muziekliefhebbers aan hun trekken komen. Vanaf 16 u. staan er een aantal foodtrucks plaatsnemen op ons buitenterras.”

Competitieparcours

“Aquatrailz heeft plaats op zaterdag 28 april en is de combinatie van een sportieve run (Battlerun/Kwaremontloop)”, gaat Wannes Bouckenooghe van Jeugdhuis De Harp verder. “De Battle is een competitieparcours dat bestaat uit drie onderdelen: industrial urban run, hindernissen op het water en survival. Het parcours loopt rond en door de oude industriële site van La Flandre en Transfo. Vorig jaar organiseerden we voor de eerste keer onze Kwaremontloop en daar verandert er dit jaar niet veel aan. Voor de recreatieve loper is dit de ultieme belevingsrun.”

“De Kwaremontloop is een bierloop, gecombineerd met urban trail rond en door de oude industriële sitte van La Flandre en Transfo. Onderweg kom je langs een tiental hindernissen, waarvan je de keuze hebt om ze wel of niet te nemen. Per ronde (1,2 km) krijg je één bandje dat je nadien kan inwisselen voor één Kwaremont of frisdrank (maximum 10). ‘s Avonds volgen dan onze optredens, alleen wordt VlottenRock van vorig jaar nu ‘Rock In Nof’. Vanaf 18 u. geven lokale bands en wereldberoemde dj’s het beste van zichzelf op het openlucht podium in de tuin van het jeugdhuis. Na middernacht gaat het feest tot in de vroege uren verder in het jeugdhuis. Dit is de line-up: Kolos, JH De Stroate, Mooneye, Teddy Picker, DJ Licious (Tomorrowland, Summerfestival,…), Audiowave, Easteraxx en Stereo Troopers”, aldus Wannes Bouckenooghe. (TCZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier