“Zwevegem blinkt te weinig” volgens nieuwe Unizo-voorzitter

© Volgens Stefaan Vanneste mogen de ondernmers best wat meer 'trots' uitstralen. (foto GJZ)
Redactie KW

Stefaan Vanneste is de nieuwe voorzitter van Unizo Zwevegem. Hij volgt Nick Kesteloot op die ontslag nam als voorzitter en de opvolger was van Bart Colson, die in 2012 in de politiek stapte en zo een stap terug zette als voorzitter van Unizo.

Stefaan is sinds 2011 zaakvoerder van Syinna, een bedrijf dat opleiding en vorming verzorgt rond preventie en veiligheid op het werk. Naar zijn zeggen beschikt hij bij Unizo Zwevegem, over een sterke bestuursploeg. “Vooral de samenhorigheid binnen het bestuur, en de afdeling in zijn geheel, viel me meteen op. Ik kan dus verder bouwen op goede fundamenten.”

Leverde men bij Unizo al mooi werk, dan zijn er volgens de nieuwe voorzitter toch nog enkele zaken waar meer moet op ingezet worden. “Ik ervaar dat heel wat Zwevegemse ondernemers elkaar nog te weinig kennen. We hebben een heel sterk aanbod in Zwevegem en kunnen dat nog verder uitbreiden door elkaar te steunen, ook naar de deelgemeenten toe.”

Stefaan is verder van oordeel dat Zwevegem nog te weinig “blinkt”. “De mooie winkels zijn er, maar de centrumstraten moeten een nog meer uitnodigend karakter krijgen. Dit kan soms met kleine eenvoudige dingen. Anderzijds moeten ook de ondernemers zelf meer “trots” uitstralen. Een goed gevoel begint bij de trots van de ondernemer zelf. We moeten meer uitstralen wat we waard zijn: service en kwaliteit. Dit moeten we in de toekomst zeker meer accentueren.”

(GVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier