Zwemmen in zee kan tijdens hemelvaartweekend al in één kustgemeente

Redactie KW

De reddingsdienst van Knokke-Heist tekent tijdens het verlengd hemelvaartweekend paraat in 3 bewaakte badzones.

De reddingsdienst van Knokke-Heist houdt van donderdag 14 mei tot en met zondag 17 toezicht op 3 badzones De zones zijn: het strand van Heist, het Albertstrand en het strand ter hoogte van het Lichttorenplein in Knokke. Elke post wordt bemand door drie redders die de permanentie verzekeren van 10.30 tot 18.30 uur. Het is enkel toegelaten om te baden in zee in de geopende bewaakte zones tijdens de openingsuren en de openingsperiode van de reddingsdienst. Gelijktijdig met deze reddersposten gaan ook de eerste hulpposten open.

Dezelfde drie badzones worden ook tijdens het verlengde Pinksterweekend van 23, 24 en 25 mei en in het weekend van 6 en 7 juni door het Knokke-Heistse reddingsteam bewaakt.

Vanaf 13 juni tot 30 juni wordt het aantal bewaakte zones uitgebreid naar 5. Elke post bestaat dan uit 4 redders die instaan voor de veiligheid op het strand van Heist, Duinbergen, Albertstrand, Lichttorenplein en het Zoute. Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus draait de reddingsdienst van Knokke-Heist onder leiding van hoofdredder Eric Wybo en adjunct-hoofdredder Dries Hautekiet op maximale capaciteit met dagelijks 48 redders op het strand en op zee, verdeeld over 12 reddingsposten.

(DM)