Zwaargewonde herdershond Mila is weer thuis

Redactie KW

Mila, de Mechelse herder die zwaargewond raakte bij een ongeval aan manege Jeff’s Valley in Dranouter, is weer thuis bij haar baasje in Kruishoutem. De mascotte van de paardenschool werd op 11 november aangereden en liep daarbij zware verwondingen op.

“Mila is thuis verder aan het revalideren en ze doet dat zeer goed”, klinkt het op Facebook. “We hebben oefeningen meegekregen om haar evenwicht op haar achterbenen terug te vinden. Met hulp van een balletje staat ze al alleen recht en loopt ze al aardig wat stappen alleen. Enkel voor de tien gebroken ribben is nog afwachten voor de foto’s die binnen drie weken worden genomen. Hopelijk moet ze niet nog eens onder het mes en geneest het goed. De verwondingen zijn bijna helemaal dicht, dus het gaat allemaal in de goeie richting.”

Mila is de mascotte van de paardenclub Jeff’s Valley in Dranouter. Ze werd het slachtoffer van een verkeersaccident en het zag er toen helemaal niet goed uit. De viervoeter werd met verschillende zware breuken naar de dierenkliniek in Merelbeke overgebracht. Er werd ook een crowdfundingsactie opgestart om de zware medische kosten te kunnen betalen. “75 procent van de totaal factuur is al betaald, dank u allemaal om Mila te steunen”, klinkt het nog.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier