Zusjes Lily en Renée uit Dadizele lijden allebei aan mucoviscidose

21/01/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 19/01/18 om 17:04

Voor Nielsen Messelis en Birde Vanlerberghe, uitbaters van Bistro Chapoo in de Meensesteenweg 238 in Dadizele, was 2017 geen goed jaar. "In de meimaand stelden de dokters vast dat onze twee dochters, Lily en Renée, die nu respectievelijk 2,5 jaar en 10 maanden oud zijn, mucoviscidose hebben. Voor ons en onze naaste familie een vreselijke diagnose, die insloeg als een bom."

Tot mei van vorig jaar was er in het gezin van Nielsen (31) en Birde (30) geen vuiltje aan de lucht. "Een bloeiende zaak, twee mooie en lieve dochters, alles was rozengeur en maneschijn bij ons", zegt Birde. "Tot we op een dag bij Lily een probleem met de stoelgang vaststelden. De kinderarts in de Sint-Jozefskliniek kon niet meteen uitsluitsel geven wat er precies aan de hand was. Twee dagen later belde ze me echter op om te zeggen dat Lily een zweettest zou moeten ondergaan. Toen al had ik een vermoeden dat de diagnose wel eens mucoviscidose zou kunnen zijn, omdat ik toevallig wist dat men voor de diagnose van die ziekte een zweettest doet. De zaterdag van diezelfde week liet de kinderarts weten dat ze nog geen zekere diagnose kon stellen en vroeg ons met Lily naar het UZ Gent te gaan voor een dubbele zweettest. Daar hoorden we het verdict: Lily heeft mucoviscidose."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!