Zorgbedrijf Harelbeke start op 1 januari 2018

OCMW-secretaris Hans Piepers en OCMW-voorzitter Dominique Windels bij het logo. © LOO
Redactie KW

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans heeft de oprichting van Zorgbedrijf Harelbeke goedgekeurd. Op 1 januari 2018 start het Zorgbedrijf en met een nieuw logo.

In augustus 2017 keurde het OCMW Harelbeke de oprichting van Zorgbedrijf Harelbeke goed. Samen met de stad wil het OCMW verder inzetten op ouderen- en thuiszorg en wil het een nieuwe structuur uitbouwen om op die manier een sterke openbare dienstverlening te blijven garanderen en een zorgcontinuüm te realiseren.

Het zorgbedrijf omvat de woonzorgcentra, kortverblijf en dagverzorging maar ook de assistentiewoningen, de thuiszorgondersteunende diensten en de lokale dienstencentra. De stad bracht, als partner in dit verhaal, Dorpshuis De Rijstpekker onder in het Zorgbedrijf. Dat maakt het totaalaanbod aan zorgdiensten volledig. De start werd gegeven met de voorstelling van een nieuw logo, ontworpen door Bullet Point. “Het nieuwe logo is de weerspiegeling van onze positieve kijk naar de toekomst: het zorgcontinuüm dat wij met het zorgbedrijf willen creëren en de enthousiaste medewerkers die zich iedere dag hiervoor engageren. Naast een nieuw logo werken wij ook volop aan de lancering van een nieuwe, klantvriendelijke website”, luidt het.

De organisatie zal ruim 300 personeelsleden tellen en krijgt haar hoofdzetel op het Kollegeplein 5.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier