Zonvergoten Pittemse Kinderstoet

© foto JG
Redactie KW

De Kinderstoet tijdens de Dag van het Kind is in Pittem elk jaar weer een kleine voorbode van de grote feeststoet op Zotte Maandag zelf. Ook dit jaar kreeg men op zaterdagnamiddag 7 juli een voorproefje van de mogelijke onderwerpen.

Dit jaar al voor de veertigste keer ging de ‘Dag van het Kind’ door tijdens de Godelievekermis, met ook dit maal weer de Kinderstoet als paradepaardje. Sinds vorig jaar werd deze dag verplaatst van maandag naar zaterdag met als achterliggend idee meer volk te lokken, maar dat was helaas niet aan de opkomst te merken. Onder een stralend blauwe hemel passeerde een schare aan onderwerpen de revue, aan elkaar gepraat door gelegenheidspresentatoren Ine en Pittems Zotteke Luc.

Uiteraard waren er tal van verwijzingen naar het beroep van witloofkweker van deken Chris Schelstraete en ook de prestaties van de Rode Duivels op het WK bleven niet onopgemerkt. Deken Chris werd op dat vlak door één van deelnemende groepen zelfs uitgenodigd voor een partijtje voetbal. Daarnaast waren er ook tal van onderwerpen uit de bredere actualiteit zoals de Boxy Brothers, de salmonella in de scholen, de gemeenteraadsverkiezingen van oktober of het huwelijk van Harry en Meghan.

De inspiratie ging echter verder dan de actualiteit. Zo waren er Barbies en Ken te zien, nog in de originele doos, landden er aliens in Pittem, dook het muziekfestival Pittemland op of zakten er indianen af naar de Verbiestgemeente. Na de prijsuitreiking konden de aanwezigen nog genieten van een spetterend optreden van de KetnetBand.

(JG – foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier