Zonta Waregem reikt opnieuw award uit

Greet Cnockaert, Ingeborg Delmulle en Greet Deprez van Zonta Waregem reiken binnenkort een award uit. Voorzitster Marie-Anne Popelier ontbreekt op de foto. © DJW
Redactie KW

De vereniging van beroepsactieve vrouwen Zonta Waregem heeft ook dit jaar een award klaarstaan om uit te reiken. Dit jaar aan een meisje tussen 16 en 19 jaar dat actief is in het vrijwilligerswerk, blijkt geeft van ondernemingszin en leiderschap én ook streeft naar gendergelijkheid.

“Young Women in Public Affairs Award” is de naam van de onderscheiding die goed is voor 500 euro en donderdag 14 maart om 20 uur in het stadhuis wordt uitgereikt. Die avond staat er ook een voordracht van gynaecologe en professor emeritus Marleen Temmerman op het programma. Onderwerp: Gezond en gewild moeder worden/ Reproductieve rechten van vrouwen.

Greet Deprez, pas voorzitter: “Voor de award kon elk meisje tussen zestien en negentien zijn kandidatuur stellen aan de hand van vijf vragen die moesten beantwoord. Daarvoor verdeelden wij tijdens de voorbije kerstvakantie brochures uit in het vijfde en zesde middelbaar plus in Aleydis. Zij dienden met Zonta Waregem wel zelf contact op te nemen. Aan de hand van wat wij mochten ontvangen aan antwoorden gebeurde de selectie. De laureate maken wij donderdagavond 14 maart bekend.”

De keuze en bekroning van een ondernemende jonge vrouw maakt helemaal deel uit van de filosofie van de vrouwenvereniging die een dertigtal leden telt en waarvan Marie-Anne Popelier momenteel voorzitster is. Vice-voorzitster is Ingeborg Delmulle en voorzitster van het comité dat zich bezig houdt met de awards Greet Conckaert.

“Wij vormen een hechte groep van actieve, ondernemende vrouwen die zich internationaal oriënteren“, licht Ingeborg Delmulle toe. Niet alleen de award zelf maar zeker ook de voordracht van Marleen Temmerman sluit daar perfect op aan.” (DJW)

Reservatie gewenst voor donderdag 14 maart om 20 uur in het stadhuis. Gratis ingang. Mailen naar zontawaregem@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier