Zonnebeke zet sportverdienstelijke inwoners in de bloemetjes

Vijf vrijwilligers werden speciaal in de bloemen gezet voor meer dan 20 jaar inzet: van links naar rechts Gilbert Nuytten, Roland Vanlerberghe, Bernard Verbrugghe en Albert Vanenbulcke (Marc cruyt ontbreekt). © ZB
Redactie KW

Tijdens het feest van de vrijwilligers in Zonnebeke werden de cultuurtrofee, de erfgoedprijs, de prijs voor sportlaureaten en de trofee voor sportverdienste uitgereikt.

De laureaten voor de sportverdienste werden gehuldigd voor hun jarenlange belangeloze inzet voor hun sport. Marc Cruydt is oprichter en al 30 jaar voorzitter van WTC Zonnebeke. Albert Vandenbulcke is secretaris en penningmeester van de Beselaarse veloclub en organisator van wielerwedstrijden. Gilbert Nuytten is al 20 jaar de vaste wipcommissaris. Het hele seizoen is hij op alle activiteiten van de koninklijke schuttersgilde Sint-Sebastiaan uit Beselare als eerste aanwezig en als laatste weer weg. Roland Vanlerberghe is dan weer de bezieler van KEVC Beselare. Hij maakte van het voetbal in Beselare weer een groot succes, met bijna honderd jeugdspelers nu. Samen met nog anderen heeft hij de oude kleedkamers afgebroken en de verlichting en omheining geïnstalleerd bij de nieuwe velden en kleedkamers. Bernard Verbrugghe is gedurende meerdere jaren vrijwilliger in verschillende verenigingen.

De vijf vrijwilligers werden door de sportraad en schepen van Sport Ingrid Vandepitte in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange inzet.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier