Zonnebeke wint nipt gemeente-battle van Beselare

Redactie KW

Op de grens tussen Zonnebeke en Beselare ligt De Marul en deze wijk wordt enkel gescheiden door het midden van de straat. Jaarlijks vinden er hier het eerste weekend van augustus wijkfeesten plaats, met voor ieder wat wils.

Voor het derde jaar op een rij werd een battle gespeeld tussen de twee gemeenten. Na de twee vorige edities was de stand 1-1 waardoor het comité verplicht was om er nog een jaar bij te doen teneinde een uiteindelijke winnaar te kennen. Via allerlei weet- en doespelletjes namen de twee teams het tegen elkaar op vrijdagavond. Tot het allerlaatste spel bleef het spannend. Uiteindelijk moest Beselare het onderspit delven en kon Zonnebeke zich de sterkste gemeente noemen met een stand van 10 – 9.

Fotozoektocht en rommelmarkt

Na de prijsuitreiking werd er nog verbroederd en voor het comité is het wellicht uitzien naar en alternatief voor de openingsavond van de feesten in 2019. Zaterdag nog kan men deze namiddag tussen 14 u en 16u deelnemen aan een fotozoektocht met volksspelen en vanavond is er een optreden met Jan Wuytens en orkest opgevolgd door Bandit vanaf 20u in de feesttent, inkom 5 euro.

Zondag is er dan de traditionele rommelmarkt gans de dag, om 11 uur een concert met Passé Partout, een flinke maaltijd – waar geen inschrijvingen meer voor mogelijk zijn – en in de namiddag een Vlaamse kermis met ponyritjes.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier