Zonnebeke neemt afscheid van Eliane Cardinael

Redactie KW

Op zaterdag 12 januari nam Zonnebeke afscheid van Eliane Cardinael die op zaterdag 5 januari in het Jan Yperman ziekenhuis overleed aan haar verwondingen na een verkeersongeval met vluchtmisdrijf.

Ze werd op enkele meters van haar woning fietsend aangereden door haar buurman die vluchtmisdrijf pleegde. Twee verpleegsters die voorbij kwamen, probeerden haar nog te reanimeren maar later op de avond in het ziekenhuis bezweek Eliana aan haar verwondingen.

Een 150-tal mensen woonden de dienst bij, die werd voorgegaan door E.H. Patrick Toulouse en de broer van de overledene. De sfeer was ingetogen en sereen. D twee verpleegsters, die ook aanwezig waren op de begrafenis, konden hun tranen niet bedwingen. De dochters van de overledene ontstaken het licht van de paaskaars rond kist.

In het evangelie kwam de tekst van de barmhartige Samaritaan aan bod, die een overvallen slachtoffer hielp. Eliane heeft dat geluk niet gehad. “Ze was een goede vrouw, goede werker, goede moeder. “We zijn dankbaar om wat we van je kregen. We zullen je naam altijd uitspreken met liefde, respect, eerbied en dankbaarheid. De dagen zullen dezelfde niet meer zijn”, aldus de broer van de overledene die de homilie zowel bracht in het Nederlands als het Frans.

Ook na de dienst bleef iedereen met de vraag zitten: “Pourquoi?”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier