Zonnebeke krijgt ruim 900.000 euro voor MMP1917

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad werd de dading afgehandeld over het MMP1917. Een dading is een overeenkomst om een rechtsgeding te voorkomen.

Tijdens de bouwwerken aan het MMP1917 werd de expositieruimte (die een verbinding vormt met de dug-out in het kasteel en de museumtuin in het park) deels ondergronds gebouwd. Heel vlug doken problemen met waterdoorsijpeling op, zodat de opening enkele keren werd uitgesteld. De verschillende partijen, studiebureau, architect, aannemer, schoven de zwarte piet naar elkaar door.

De gemeente stapte echter naar de rechtbank. Het totale kostenplaatje bedroeg 1.157.000 euro. Met de bereikte dading zal het dus niet tot een rechtszaak komen. “Het waren heel harde onderhandelingen, waarbij onze secretaris mooi werk heeft verricht“, zegt burgemeester Dirk Sioen. “We zijn blij dat er een akkoord is met een belangrijke financiële tegemoetkoming voor de gemeente. Via diverse verzekeringen zal de gemeente 914.000 euro ontvangen en ook de firma Gabecon krijgt 265 000 euro.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier